Saloonen

Dusty Saddle Saloon

John hadde en plan med låven helt fra starten, det var vel aldri noen tvil om at det skulle bli en pub der. Det var også noe av det første John begynte å jobbe på, da vi flyttet ut hit. Låven ble restaurert av de gamle eierne, som rettet opp vegger, drenerte og bygget ny grunnmur. Men den har fortsatt det gamle preget intakt og de gamle bjelkene, plankene og tømmeret. Vi er usikre på når låven ble bygget, men det er risset inn flere hjerter, i en bjelke i 1. etasje, med initialer og årstallet 1904. Innerst i 1. etasje er det også et gammelt fjøs, som ser ut til å være det opprinnelige bygget. Låven er bygget rundt dette.
John satte i gang med liv og lyst, vinteren 2012/13, med det som skulle bli saloonen. Det er rart å tenke på nå og litt vanskelig å forestille seg.. Da han startet var det et tomt rom med jordgulv, råvegger. Vind og vær ulte rett gjennom sprekkene i plankeveggen og solskinnet lyste inn på fine dager. Det var luftige tilstander, men han lot seg ikke stoppe av over -20 C og litt neglsprett. Det var dager hvor jeg ikke så snurten til mannen min og det var kun hammer- og sagelydene fra låven, som tilsa at han fortsatt var i live. Steg for steg, ble saloonen bygget opp.
Først fikk han lagt et gulv, en liten trapp, så kom baren og til slutt ble veggene isolert. Et av de gamle vinduene fra hovedbygget ble satt inn, så vi fikk utsikt og mer lys. Så en mur av gammel murstein og inn kom den gamle Jøtulpeisen, fra soverommet. Det begynte å bli riktig så koselig!Vinteren 2014 ble saloonen utvidet og vi fikk nesten dobbelt så mange, kjærkomne kvadrat å utfolde oss på. I sommer 2015, bygget John et langbord med tilhørende benker, av gulvplank og bjelker fra låven til uteservering.

Resultatet er en herlig, stemningsfull western/bayou/hillbillyinspirert pub. Den er skakk og litt vindskeiv, som seg hør og bør. Saloonen er bygget kun på gjenbruksmaterialer, som allerede fantes på låven og noe fra et gammelt hus, som skulle renoveres i området. Møbler og alle detaljer er ting vi har funnet på loppemarked og bruktbutikker. En del har vi også fått av familie og venner, som er innom. En unik og uformell, liten perle, med sjel i veggene! 

Det har blitt som en hjemmekoselig, ekstra stue og et fristed, som vi elsker å bruke. Hvor takhøyden er stor og stemningen alltid like god. Enten det bare er oss to, en helt vanlig fredagskveld. En kosekveld med flere, eller med familie, venner og venners venner, til fester som vi arrangerer. Og ja, i tilfelle du lurer.. Det er fullt mulig å komme på besøk, men det kan være lurt å avtale på forhånd!

Vi har så smått begynt å brygge vårt eget øl, under navnet Rusty Nail Brewery. På sikt vil vi gjerne få til intimkonserter og små arrangementer  i saloonen, i tillegg til å kunne tilby vårt eget øl på tappekran! Vi har foreløpig ingen lisens, eller utsalg av alkohol. Besøkende tar med egen drikke. Vi spanderer mikrobrygg, for de som vil smake.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar